Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2006 10:00 - Колко е трудно да бъдеш...умен
Автор: ssslavy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4689 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Особено ако си чиновник в българско министерство. Еле пък ако това е Министерството на образованието. Чиновниците сътвориха поредната си недоклатена акция , струваща много пари и постигаща обратен ефект.
Абе ей, момчета и лелки, вие кой точно попитахте за мненине, преди да сътворите крилатата фраза  „Започнеш ли, животът свършва” ? Сигурно е бил някой подпийнал (за вдъхновение) възпитател в ТВУ,  защото не виждам кой друг би написал такъв ретрограден и идиотски слоган. Все едно слушам началната си учителка!!!
Всички съвременни проучвания на ефекта от превенцията на употреба на дроги сочат, че плашенето не работи. Не работи!!! Особенно за хора във възрастовата група, която казват, че е целта на акцията им. Просто тинейджърите се мислят за безсмъртни и нема как да ги уплашите с разни работи като "живота свършва". "Къв живот бе, чий живот? Я вземи малко бяло и не се коркай!"
Но виж, обратният ефект е доста вероятно да го постигнат. Явно посланието, което искат да отправят на десетки хиляди хора (ползващи или зависими от разни дроги) е - "вие сте бити карти вече, направо е чудно как мърдате. Я всеки по една златна помпа и към "Малашевци"!"

Много окуражаващо! Много хуманно!
Да мрът наркоманите, ние си имаме проект да правим, пари да усвояваме!

Щастлив съм, че вече нямам нищо общо с туй министрество. Щастлив съм, и че за момента не ми се налага да мисля, как да спася децата си от него.


Тагове:   умен,


Гласувай:
0



1. milionche - Мисля си, че..
09.11.2006 10:17
Децата имат право на по-добър живот от нашия - независимо дали са наши собствени или не! Децата са на всички!
цитирай
2. killu -
09.11.2006 10:31
Всъщност този министър от както е дошъл на власт само глупости върши. Това е нормално. Лошото е че дрогата се разпостранява тотално. Явно децата ни живеят в още по голяма джунгла от нас. Единственото, което можем да им дадем е повече обич и любов. А и другото е да ги научим от малки, че в България няма място за тях, та като порастнат да избягат от тук. За да не страдат и техните деца!!!!
цитирай
3. tanque - ***
09.11.2006 11:45
всеки ден работя с тинейджъри, говоря с тях, споделят ми, наистина се мислят за безсмъртни - прав си, Слави, но си мисля,че има и друго - като че ли нямат алтернатива, за тях това е още една игра, голяма част от тях не знаят какво ще правят с живота си по- нататък - живеят го ден за ден, както дойде... Моят клас са абитуриенти, но като ги гледам - виждам само едни големи деца, които още не са пораснали, а това че опитват дрога за тях е поредното забавление, просто не са намерили нещо стойностно за себе си - другите го правят, защо и аз да не опитам...
цитирай
4. анонимен - Защо ме карате да повтарям едно и също?!
09.11.2006 11:48
Мин на културата - Пиратството Ограбва
Мин на обр - Без Дрога
---------------------------------
Какви са тези кампании?
Ами много просто...
В бюджета има някакви пари, които трябва да се усвоят. И пичовете си измислят някакви кампании за усвояване на средства. И ние и те много добре значт, че това са абсолютни глупости. Но парата в джоба не е глупост, нали?!

Поздрави
цитирай
5. ssslavy - любовта ще спаси света
09.11.2006 12:37
не е клише (в тоя случай). Номера е да научим децата си да се обичат, като ги обичаме. Тогава и експериментите с дроги, коли, секс, насилие и т.н. имиджови поведения в пубертета е малко вероятно да ги съсипят. Щото ще имат най-важното - умението да обичат. В България!!! или където и да е другаде.
А иначе американците са го измислили отдавна (след провала на тяхната "Just say NO!" кампания) - най-добрта превенция е инвестирането с имиджови поведения с ниска токсичност;) - рисуване, спорт, театър, готвене и квото се сетиш като извънкласна дейност. Там са убедили децата, че това е престижно. Не че са решили проблема, но поне са спрели епидемията и хората имат алтернатива в гадния период, докато търсят себе си.
цитирай
6. анонимен - А сега накъде ?
09.11.2006 22:24
Незнам, защо този филм ми хареса преди толкова време. Но като видях снимката на сайта на министерството,млади хора ухилени и доволни от работата си ми стана едно мило и топло и се сетих за една друга простотия. Как подготвят ученици във Варна да помагат на "другарчетата" си от това "зло" нещо наркотика.Обучават ги за две седмици до месец (може за толкова да са имали пари по проект) и ги пускат сред лошите "наркомани" - е 90% от доброволците са станали зависими. Но ако знаеха,че ТЕ ДРУГИТЕ И ЛОШИТЕ са вече приключили, ако тогава министерството на образованието беше направила тази кампания е тогава тези деца щяха да знаят и да си носят направо по един бял чаршаф (като във вица за атамното оръжие).

Може би вече е време някое силово министерство да направи кампания като в Китай - и тези които не кажат твърдо "НЕ" да бъдат раазстреляни под слогъна "не се притеснявай ТИ така и така ще умреш"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssslavy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 305834
Постинги: 36
Коментари: 198
Гласове: 240
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930